Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2012 09:27 - DBS-Истината за Ешу Ханоцери (Исус)
Автор: dbs Категория: История   
Прочетен: 3633 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Християните са отговорни за създаването и разпространението на безброй лъжи. За 2,000г християните избиха в името на Исус милиони хора, окрадоха в името на Исус целия свят, унищожиха в името на Исус безценни паметници на духовната култура, забавиха в името на Исус развитието на човешката цивилизация с векове.

Вярата е истинска само след разбиране! За да бъдеш християнин обаче, трябва да се откажеш от интелекта си и да повярваш в това, което противоречи на здравия разум. Какъв е смисълът от такава вяра? Може ли такава вяра да влияе на съзнателното поведение на човек? Може ли без разбиране, да се правят изобщо някакви изводи?  Такава вяра превръща християните в немислещи, механични изпълнители. Още по-лошо, превръща ги в изпълнители на едно фалшифицирано учение, дело на най-мръсната прослойка в обществото – църковната пасмина.

Историята се пише от победителите, но Истината се знае само от свидетелите.  Решете за себе си, ще строите живота си по една фалшифицирана история или според Истината? 

Към края на първи век евреите записват най-значимата си книга „ТАЛМУД”. Това са закони, разяснения, беседи, филосовски трактати – изобщо един информационен билборд създаден от най-известните имена в еврейската култура. Обхваща се устното наследство  от времето на Вавилонския плен, а се дописва до към 6 век. Днес „Талмуд” е действително огромен. Това са 63 книги, оформени в 18 големи тома. Интересувате се какво пише за Ешу (Исус)?

Ето това място. Написано е дословно:

"В навечерието на празника Пасха Ешу Ханоцери (Исус Назарянин) беше повесен. Преди това четиридесет дни вървеше пред него глашатай, казвайки, че Иисус от Назарет ще бъде убит с камъни, защото се е занимавал с магьосничество, съблазнявал Израиля и отпаднал от правата вяра; който може да каже нещо за неговото оправдание, нека дойде и го каже. Тъй като не бе представено нищо за негово оправдание, той беше повесен в навечерието на празника Пасха." [Der Babylonische Talmud, Synhedrin. Fol. 43 a. Herausg von Lazarus Goldschmidt. Berlin und Vien 1925, Bd. VІІ. S. 181.]

И тъй. Живял някога един евреин шарлатанин. Не сеел, не жънел. Изкарвал прехраната си по купони на безделници с тарикатлъци и с магьосничество. Когато номерата му не минавали ядял зелени смокини и други киселици та осирал целия Синай Балкан. Омръзнало това на сънародниците му, уловили го, вързали го и 40 дни го развеждали като мечка на панаир -  дано някой се застъпи за него, та да му помилват живота. Не се намерил ни един да го оправдае, ни приятел, ни близък, ни родители. Повесили го с главата надолу на едно дърво и го убили с камъни като куче.

Информацията е кратка, обикновена криминална и съдебна хроника. Очевидно към датата на изпълнение на присъдата Исус не е бил нито Месия, нито Христос, а още по малко Бог. Очевидно, към края на първи век няма и следа от евангелия, защото равините биха вдигнали олелия до небето. Християнството не е дело на Ешу (Исус), а на един друг престъпник и сериен убиец – "Свети" Савел.

Поздравям всички мъдри и добри приятели с българския EASTER. Боядисвайте яйца по стара персийска традиция, кичете дома си с цветя, зайчета и пиленца , по стара германска традиция, за здраве и плодородие. С пролетта природата възкръсва. Богинята майка ще зачене дете от младия Слънчев Бог и то ще се роди на 25 Декември, в деня след зимното слънцестоение. Това вече е приказка. Това е една красива приказка за деца и възрастни, която в миналото не разделяше света на религии, а го обединяваше.  И този свят беше добър...



Тагове:   библия,   християнство,   DBS,


Гласувай:
3



1. noir - ~ N ~
14.04.2012 11:42
Добре написано!
цитирай
2. oranjevia - Ами и аз тъй щях да напиша ако бях е...
18.04.2012 17:26
Ами и аз тъй щях да напиша ако бях евреин и фен на юдаизма.Абзаца е обясним от гледната точка на религиозни водачи защитаващи почвата под краката си.Не че не сте и вие използвали религията и господ като оправдание за дивотии и масови избивания.Пример -второзаконие глава 20.Четейки понякога си мисля /да ми прости богохулството/че ако тоя ми е господ нямам нужда от дяволи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 620743
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930