Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2012 07:32 - DBS-Ценности 2. КОЛЕДА-Този свят е ЛЪЖОВЕН!
Автор: dbs Категория: История   
Прочетен: 3173 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

КОЛЕДА се празнува от народите в двуречието 2000г преди раждането на раби Ешу(Исус) бен Пантера. На този ден са родени куп богове и древни герои, най-известен от които е Митра.

Митра, синът на Бога-Слънце,  се ражда в пещера на 25 Декември от девственицата Аханита. Той е наричан ПЪТЯТ, ИСТИНАТА, СВЕТЛИНАТА, ЖИВОТА, СИН БОЖИ, или БОГЪТ ПАСТИР. Митра често е изобразяван като атлетичен младеж носещ агне на раменете си.

Митра има 12 ученика,  върши чудеса, наричан е още СПАСИТЕЛЯТ И МЕСИЯТА! Любимият ден на Бог-Митра е бил SUNDAY-Неделя, денят на неговия баща, Богът на Слънцето

Поклонението към Бог Митра има многобройни привърженици и в Римската империя. В Древен Рим Митра е Сатурн. В негова чест е назван денят Събота – SATUR(N)DAY. Празниците SATURNIA  продължавали до 23.12. Това са фестивали, карнавали  и оргии - СЪЩИТЕ ЖИВОТИНСКИ ПРАЗНИЦИ както и съвременнните коледни банкети предхождащи Бъдни вечер и Коледа. Древните хора вярвали, че на 24.12 портите на Ада се отваряля и навън бродели зли духове, демони и караконджули. Затова препоръчвали да се стои в къщи през вечерта на смяна на Старото от Новото слънце.

 И тъй, какво е значението на празника и каква е връзката на празника с Бога?

1. Истината е, че този празник е СЪЗДАДЕН ОТ ХОРА!

2. УМИШЛЕНО Е ТЪРСЕНА ВРЪЗКА с раждането на сина-слънце и раждането на Христос -  за да покаже общото между тях.

3. ИСКУСТВЕНО СЕ СЪЗДАВА РАДОСТНА АТМОСФЕРА с елементите на ритуалите, които са се спазвали в езическите обичаи – елхички и украшения, които се поставят точно заради този празник и нямат нищо общо с Христос.

4. ДА СЕ ПРОПОВЯДВА, че "този е денят, в който Христос се е родил" Е ЛЪЖА!

5. ДЕНЯТ Е НАРЕЧЕН СВЯТ, а къде в Библията има заповед  определени дни да се наричат "святи"? Евреите нямат практиката да отбелязват рожденните си дни.

Наместо заключение. В Християнството няма врата към Бога. В Християнството има исторически толкова много натрупани лъжи и  гнусотия, че най-добрия ми съвет е, то да бъде забравено. А за тези. които не могат да живеят без Бога, е достатъчно да знаят: Бог е само един и  Бог е всичко!



Тагове:   DBS,   dobrin bratovanov,


Гласувай:
3



1. watchtowerman - Поздравление за анализа на фактологията.
26.12.2012 12:39

Когато двумилирадният Християнски свят казва: "Честито Рождество Христово!"
с това има предвид Рождението на Божественият Бог на Библията, наречен Христос. И заменките с бога на опиатите, виното и сексуалните оргии на масоните, наречен Коледа, Дионисий, Бакхус, Либерта, а още - Хермес, Хам, Нимрод-шефа на строителите-зидари(т.е. масони) не е е нищо друго освен МАСОНСКА ЗАМЕНКА, характерно появяваща се по Коледните празници на масоните. На всички Не-масони ще кажа: "Честито Рождество Христово!"
цитирай
2. анонимен - Чудесен постинг. Трябва да се знае, ...
26.12.2012 15:44
Чудесен постинг. Трябва да се знае, че всички религии са изплагиятствани една от друга и в християнството няма нищо ново, камоли свещенно.
цитирай
3. watchtowerman - Този коментар означава, че все пак има една изначална религия, от която останалите са изплагиатствали.
08.01.2013 20:06
kushel написа:
Чудесен постинг. Трябва да се знае, че всички религии са изплагиятствани една от друга и в християнството няма нищо ново, камоли свещенно.

Религията, наречена "материализъм", "атеизъм" е в края на веригата от "изплагиатстващи", защото се занимава с критика на плагиатстващите, но е безсилна с Изначалната. Материализмът, атеизмът е дете на мащехите, а не е рожба на майката. Затова то се гневи на фалшификатите, но немее пред истинността...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 621062
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930