Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2011 07:14 - DBS-Време е да съберем всички български стрели в един колчан
Автор: dbs Категория: Политика   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2011 07:45


image

Несъмнено днес Европа изпитва финансови, икономически и най-вече политически затруднения. Широко прокламираното единение на европейските държави  се цепи и разцепва на групи и групички. Държавите участнички не са еднакви, нито някога ще бъдат равни и равнопоставени. Да се твърди обратното е истинска проява на ретро социализъм. Когато една Германия или Франция дават команда „Равнис!” другите в отбора на ЕС като Ирландия, Португалия, Италия, Испания, Гърция и държавата на Бойко Борисов играят още на шикалки. Мога да разбера проблемите им, но хората в България не разбират, че самата система генерира проблеми. Лесните пари са истински рай за корупцията и безсмисленото потребление. Ако искате да погубите бързо някого, дайте му много пари! Този който е „прозрял”, че с харчене се стимулира икономиката е бил голям глупак. Нисколихвените кредити и кредитните карти са капан както за потребителя така и за банките. Потреблението е хищническо, печалбите несъбираеми, а резултатът е обедняване, взаимно недоверие, зависимост и тотално разпиляване на труд и природни ресурси.

За да разберат читателите следващата ми теза, ще разкажа една притча. „Под едно дърво заспали  мъдреци. Минал случаен пътник и решил да си направи шега с тях. Намазал лицата им с лай*а. Събудили се мъдреците, започнали да се сочат един друг с пръст и да се смеят. Само най-мъдрият от тях  тръгнал към близкия поток за да мие”

Днес народите от периферията на Европа, тези, които още играят на шикалки,  се изясняват кой е по-беден, кой е по-малко свободен или кой е повече мързелив. А всъщност всички са затънали до шия в лай*ата. Затънали са и властимащите и финасовите олигарси, защото в такова общество няма най-важното, сигурност.

И все пак, има ли спасителен път? Има ли „чистилище” за българите? Къде е коренът на тази зла орисия преследваща българския народ през вековете?

Следващият път когато хвърляте камъни по сградата на Народното събрание, прочетете  и какво е написано отпред: „Съединението прави силата”. Спомнете си завета на кхан Кубрат. Синовете му направиха много държави, а народът на българите е разединен и разпилян по всички континенти. Време е да съберем всички български стрели в един колчан. Време е за нова Велика България!



Тагове:   България,   криза,   DBS,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 620735
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930