Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 12:13 - Плутон ни поставя строги ограничения. Хич даже не е безобиден!
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 11473 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво да правим при напрегнат аспект с Плутон по рождение?

 

 Силва Дончева 2013г © www.astrolog.tk  
       

         Ще Ви запозная с един интересен аспект от астрологията, който не е масово известен, а именно, че всички съзвездия, съответстващите им знаци и планетите са свързани с определени духовни йерархии и същества, с които човек е в постоянна комуникация. Те му влияят, но и той на тях. Казаното по-долу може би Ви се сторило хаотично и разхвърляно, но лесно би Ви се подредило в съзнанието, като знаете важния принцип, че в астрологията всичко предсказано (правилно) неимоверно се случва.

Така например Плутон е обвързан с подземното царство и със съществата, които го обитават. Това са най-вече гномите, които пазят подземните богатства, демоните, вампирите. Плутон е свързан с центъра на Земята и всичко под кората и, с т.нар. поднебесна сфера. Той управлява най-тежката, материална част от природата, поради което е най-опасен и най-трудно се работи с неговите аспекти. Той директно носи информацията за смърт и трансформация, за начало и край. Плутон е пряко обвързан с всичко тайно; с разузнаването, с тайните служби, с банките, с подземните богатства, включително скъпоценни и полускъпоценни камъни, въглища, нефт, газ, ценни метали, т.е. с всичко, което носи огромни печалби. Плутон има връзка с духовете на природата; със саламандри /духове на огъня/, със силфите /духове на въздуха/, с нимфите /духове на водата/. И не на последно място Плутон е пряко свързан с прехода към смъртта, с безсмъртието. Той е убиец и възродител, освобождава душата и трансформира тялото. А понякога става въпрос за истинско възкресение и излизане от цикъла на преражданията /от кръга на Зодиака/, за преход към следващото състояние завинаги.

Ако човек по рождение има лош аспект с Плутон, той не е в много изгодно положение и трябва да внимава за всяка своя крачка. Такива аспекти например имат почти всички родени в знака на Риби през 1964г., 1965г. и 1966г., както и тези родени в същите години под знаците на Стрелец и Близнаци. В момента такива аспекти се случват на всички родени деца (2011-2013г) в първите декади на Овен, Рак, Везни, Козирог.

Всички те не трябва да прекрачват границите на закона, защото е опасно да не попаднат в свят на престъпления и насилие. Хубаво би било тези от Вас, които са родители да им припомнят тази същностна характеристика, което ще ги предпази от значителни неприятности в живота им. За съжаление това може да се случи и в семейна среда, където да се срещнат с насилие и опиати, а някои от тях са родени болни. Добре е да избягват алкохола и наркотичните вещества, да внимават с месото, грубата храна и преяждането. Това още повече ще намалява силите на организма им и ще ги тласка към погрешни практики.

Полицейската работа един от пътищата към ада и съвсем не е за родените с лош аспект на Плутон, както и работата със скъпоценни камъни или петрол. От тях по правило не стават дори банкери. Ако пък се изкушат да го правят ще бъдат измамени или те ще мамят, могат да влязат в затвора. Разбира се, всички тези тъмни сфери привличат с огромна сила, родените с такива аспекти и те правят точно това, което не трябва.

Силно привличане за хората, които имат негативни аспекти с Плутон съществува и към лекарската професия, особено тази на хирурга, патоанатома и фармацевта. Това обаче също е много рисковано. Те могат да се замесят в престъпление или да пострадат лично.     

Спасително при такива аспекти и особено, ако човек вече се занимава с горепосочените неща, е да ги компенсира с отглеждането на цветя, градинарство, некомерсиално земеделие, благотворителни екологични проекти, защита и почистване на природата, отглеждане на животни и защитата им, подкрепа на организации за правата на човека и за защита от престъпления.

Духовните занимания, когато има тежки аспекти с Плутон също могат да бъдат нож с две остриета. Такъв човек може да се попадне на различни религиозни и духовни школи с измамни и нечисти цели. Така вместо да се разрешат проблемите, те ще се задълбочат. Организациите на черната ложа са особено опасни. Всички те се разпознават по типичните за материализма символи: квадратни и правоъгълни символи, символи на камъни, строителни материали и инструменти; символи, в които има раздвоение. Разтворените пръсти на ръка,  издигната за поздрав, означава война. Подобен е символът и на обърнатата пентаграма с двата върха нагоре. Нейният символ е войната. Трябва да се избягва черния цвят, черните скъпоценни камъни и черните символи.

Пентагонът, като знак, локализиран с двата върха нагоре също е символ на война и унищожение. Обърнатата свастика, по посока на часовника също е символ на войната и смъртта. Това е посока обратната на посоката на движението на Слънцето, което е олицетворение на божествените сили на светлината.

С риска да ядосам много хора, ще обърна внимание, че някои музикални стилове и особено тежкият рок са олицетворение на най-лош аспект с планетата на подземното царство и смъртта. Хеви метъл, траша са символи на насилието и войната. В тази музика няма нищо героично и красиво. Напротив символите им са с информация за насилие, наркотици и омраза, която директно препрограмира феновете им.

При тежки аспекти на Плутон не са изключени обсебвания. Човек може да попадне под влиянието на определени природни духове и демонични сили, които да го манипулират и владеят. Има опасност от полудяване, алкохолизъм, злоупотреба с наркотични вещества, извършване на престъпления.

Лоши аспекти с Плутон са реална опасност и от сексуални престъпления в най-тежката им форма, като човек може да бъде и жертва и извършител.    

Голяма опасност при лош аспект с Плутон е заниманието с въпросите на смъртта, търсенето на отговори на въпроси, които могат да бъдат мъчителни, да доведат до разстройство на психиката, до суицидни мисли и дори до реално самоубийство по един или друг начин. Некрофилията също е породена от едно такова влияние в хороскопа.

Разбира се, напрегнатите аспекти с Плутон водят и до тежки и често нелечими болести с неоформации. Това се дължи на твърде материалистичния и сковаващ характер на планетата, когато е негативна. Неоформациите /образованията/ по принцип се свързват с твърде голямо втвърдяване в начина на живота на самия човек, с огромен материализъм, амбиция и неутолими желания към материалното.

Най-добрият начин да работим с един негативен Плутон е разтоварването от материални придобивки, дори изграждането на липса на отношение към тях; благотворителността, раздаването на ценности и имоти, пречистване на организма от тежки храни и отрови, занимание с всичко, което е благотворно за природата и носи красота и растеж, почиства я и я възражда, усет за единство с останалите. Втвърдяването означава капсулиране, ограничение, затваряне.

Затова е много рисковано да унищожаваме тревни площи, плодови градини, градините в собствените си домове, строителството върху плодородна земя, изсичането на дърветата в горите, замърсяването на водите. Това води до много тежки последствия в живота. Невидимият свят ни отвръща с болести и бедствия, а ние не схващаме вътрешната връзка между двете явления. Градове, в които няма адекватни природни паркове и досег на жителите с цветя  и плодни дървета,  са в много тежка ситуация.

Когато искаме да изравним системата трябва да садим плодни дръвчета /много по-важно от горски, въпреки че и възстановяването на горите е с огромно значение/, цветни градини, да имаме пряко и постоянно съприкосновение с природата, да не търгуваме с нея; търговията с плодове и цветя е опасна, когато се преминат определени граници. Слагането на отрови в растенията е тежка карма, която се плаща с живота. Продаването на хляб и търговията с пшеница при нарушаване на моралните норми, също е едно от най-тежките престъпления. По принцип в  духовния свят се смята, че хлябът никога не трябва да се продава, той може само да се подарява и раздава. Това е така, защото пшеницата е дар от Венера за Земята. Всичко друго уврежда човечеството, задълбочава болестите и води до повече ранна смърт. Растенията трябва да се изучават откъм вътрешната им страна, да се проучват качествата им, да се ползват по предназначение, расли единствено на слънце и по естествен начин. Целият растителен свят е обвързан с ангелския свят, а той е в противоположност на подземната сфера.

Силата на планетата е точно в невидимото, в нереалното, в нематериалното. Самият Плутон е най-малката и лека, газова планета, в самия края на Слънчевата система. Нейното посвещение и нейната сила е в посланието за разтоварването от всичко грубо, материално и тежко. Ако не го направим идва реакцията на Плутон, а тя винаги е свързана с унищожение на материята /включително и телата/ и компенсиране на системата. Той е пазителят на прага. 

С една дума Плутон е краен в изявите си; или много тежък и твърд, или ефирен и недосегаем. В митологията Хадес /Плутон/ има невидим шлем. Наш е изборът на изберем в коя посока да тръгнем. Като за човечеството този избор рано или късно ще бъде изборът към смърт или към безсмъртие.

Това е и обяснението, защо християнството по един или друг начин отхвърля плътското и материалното. Това не е желание за бедност, или аскетизъм, а единственият път за достигане на любов, съвършенство и безсмъртие.

Всъщност единствените занимания, допустими, когато имаме каквито и да е било аспекти с Плутон са тези, отнасящи се до изучаването и мъдрото, некомерсиално взаимодействие с природата и Земята. Всичко останало /банки, газ, петрол, тайни служби, неадекватна медицина и музика/, по принцип е ненужно, носи само болка, тежък дълг към живота и ни превръща в зомбирани от материята мъртъвци. Дори и мерките са компенсация не са винаги ефективни. А изборът как да се живее е 100% личен и няма никакви оправдания.

Силва Дончева 2013г © www.astrolog.tk  







Тагове:   Плутон,   безсмъртие,   силва,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1975892
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019