Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 06:29 - DBS Ирландско-българската връзка
Автор: dbs Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1339 Коментари: 0 Гласове:
2



 

 

image

 

The Irish-Bulgarian connnection. Кои са първите заселници на Британските острови? Откъде идва британската култура?

Днес 17 март 2009 е денят на Saint Patrick в Америка. Всичко се боядисва в зелено, дори реките Chicago и Hudson, понякога коне и кучета(Дали пък оттук не идва репликата "Кой ми боядиса коня в зелено?" слагам усмивка). Всеки трябва да имат нещо зелено в облеклото си иначе рискува да бъде ощипан! Ирландците-народът FIR BOLG чества своя най-голям празник. Моля се някой да „ощипе” българските държавници и историци за да си отворят очите за Българо-Ирландската връзка.

Езика на ирландците е Gaelic и това съвсем не е английски. В края на XII век Англия завладява Ейре и я колонизира за повече от 700 години. В началото на 19 век много ирландци умират от глад. По това време да се говори Gaelic е равнозначно на смърт. Много ирландци са принудени да напуснат страната си и да емигрират в САЩ. През 1921 Ейре получава статут на британски доминион, а през 1949 става република. Днес 97% от населението говори английски, а останалите 3% още и Gaelic. Ирландците губят своя роден език, но затова пък завлядяват, в буквалния смисъл, английската литература. James Joyce, Oscar Wilde, William Buttler, Bernard Shaw, Samuel Becket, Seamus Heaney, Jonathan Swift, Oliver Goldsmith, Maria Edgeworth, John Banim, Gerald Griffin, Charles Kickham, William Carleton, George Moor са едни от най-известните ирландски автори.

Ирландските саги ни разказват за народа Fir Bolg. Този древен народ е живял в Тракия, но е завлядян от гърците след Троянската война. Хората на БОЛГ се спасяват с лодки и заселват британските острови. Народът на БОЛГ е първия който създава държава и закони по тези земи. БОЛГ е син на владетеля КОЛЕДА, живял на Балканите през VIII век B.C. (На Бъдни вечер пеем „.. Бог се роди Коледо” Кой Бог? Исус? „БОЛГ се роди Коледо, твоя син” Това трябва да е правилното.)

- Zograf History – Българска история от XVIII век споменава цар Болг като велик владетел.

- Letopis of Triavna - БОЛГ е споменат като един от древните български царе.

- Irish History – Потвърждава, че народа на БОЛГ исва от Тракия.

- The Mythological Cycle – говори за Fir Bolg King - Semion Mac Stariat (Semion сина на Stariat)

- Encyclopedia of the Celts - Написано е, че "FIR BOLG" е същото като "FIR VULAG (Bolg - Vulag сравнете с Bolgari – Vulgare).

- Ugaine More - също Ugain Mar, със значение на Ugain The Great- това е легендарен ирландски цар от булгарската династия Ugain. Mar=Mer=Mir се среща в българските имена на владетели Bez Mer, Mala Mir, Vladi Mir.

- The Bolger (Bulger) Surname – История на името Болгер, Булгер.

-Bolg Mac Buain. Ирладски герой, който воюва с митичното копие Gai Bolg. Друго копие „the two-handed sword" се нарича Calad-Bolg, копие на КОЛЕДА и БОЛГ.

- Buain – Ирландско име Buain (Bolg Mac Buain) значение “fight”, “win”, “destroy”- еквивалент на българското име Боян и думите "буен"и "боен".

- Murtagh – древно ирландско име, като това на Ханювиги Omurtag. Поставете обичайното ирландско "O" пред името и получаваме О’Муртаг. Друг интересен факт, в"История-славянобългарска- я" се споменава същото име като Муртагон.

- Who were the Celts? – Статията обяснява движението на народа БОЛГ от България до Ейре.

- Celtic History – Дава доказателства, че народа на БОЛГ идва от Македония

- A Celtic Chronology – Авторът пише, че народа на БОЛГ идва от Гърция.

- Spring Festivals and Eggs – Статията споменава, че традицията за"colored eggs – писани яйца" е Прото -ARIAN (БОЛГ-ARIAN) и идва от Балканския полуостров .

- Stones of Bolgar – говори за най големия мегалитен комплекс на Британските острови (Orkney Islands). Известни като "Камъните на Bolgar".

-The Celtic Kingdom on Balkan’s Корените му могат да се търсят до 7,000 години назад със столица DUBILIN(това е съвременния град Ямбол с трансформация на имената от Дъбилин, Дубилин, Диамболи, Ямболи, Ямбол- известен с келтското си име Grenboel на запад. Свързва се още с келтското племе ЕНЕТИ, и оттам запазеното в района женско име Енета) сравни с ирландската столица Dublin, завладяно окончателно около 300 B.C. заедно с другите тракийски царства.

Ще изпия днес една ЗЕЛЕНА бира в памет на Свети Патрик, за късмет на българите от древна Британия, известни с ината си, оцелели в 700 години английско робство и боядисали цяла Америка днес в ЗЕЛЕНО! Спете спокойно деца, защото не само бащата на откривателя на компютъра Джон Атанасов е българин, но и майка му също, от ЕЙРЕ-ландия, от народа на БОЛГ, БОЛГ син на КОЛЕДА!



Тагове:   свети,   Патрик,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 618824
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031