Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2011 19:04 - DBS За Примитивизма, Обществото и Термодинамиката
Автор: dbs Категория: Политика   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
1



image

 

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, само ден след моя пост, ПРИМИТИВИЗМЪТ в българското общество намери изява в центъра на столицата. Днес беше атакуван храм. Имаше окървавени хора. Станахме съпричастни на събитието благодарение на медиите. А кой ще хвърли светлина върху примитивизма в междуличностните отношения? Той е ежедневие и не прави впечатление никому...Свикнахме да ни поздравяват с "майна", "motherfucker", "(h)ai sictir" и се усмихваме, все едно сме чули "моля", "мамо" и "благодаря"!

 Духът” на Злобата, Завистта и Простотията е изпуснат  от бутилката и днес живее сред хората в България. Според мен, това е необратим процес. С него нараства Ентропията (неподредеността и хаоса) в обществото, за което има основание да се разглежда като термодинамична система. При нарастване на ентропията при необратимите процеси, се намалява работоспособността на термодинамичните системи. Този ефект във физиката се нарича „Ефект на деградация на енергията на системата”

Аналогиите оставям на читателите. 

МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА ЕНТРОПИЯТА. Това е единствената физическа величина, която изисква определена посока за протичане на времето и заедно с няколко субядрени реакции се наричат още „ARROWS OF TIME”-стрелки на времето.  Всички други физични величини и процеси НЕ РАЗЛИЧАВАТ ПОСОКА НА ВРЕМЕ, т.е. те са реверсивни и разпознават само времевия интервал в който протичат. Нека вземем за пример необратим процес с изпускане на сгъстен газ от бутилка. Ентропията се увеличава. Опитайте се да обърнете скалата на времето. Ентропията би следвало да намалее, ако изпуснатия газ може сам да влезе обратно в бутилката. Това противоречи на втория закон на Термодинамиката. Дори и да използвате обратим процес за постигане на целта, то нетния резултат за системата е увеличаване на Ентропията и респективно на хаоса и деградацията и.

В живота около нас само два процеса намаляват Ентропията. Това са растежа на живите организми и кристализацията. Но и временния резултат, за средата в която те се намират, е в полза на Етропията. За бъдещето всичко е ясно, следват смърт и деструктуриране.

 

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Ентропията показва, че времето не само тече, но също има и определена посока. Пътувания назад във времето за всяка термодинамична система, като човек или едноклетъчно са невъзможни. В бъдеще ни чака  деградация и разруха. Всички усилия на съвременната цивилизация за спасяване на света са безсмислени. Нещо повече, тези усилия ускоряват краят му.



Тагове:   бъдеще,   общество,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 621263
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930